Efectele grăsimilor alimentare asupra sănătății sunt controversate. Cu toate acestea, experții sunt de acord că uleiul de măsline – în special extravirgin – este bun pentru dvs.
Iată 7 beneficii ale uleiului de măsline pentru sănătate, susținute de cercetări științifice.
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase.
Uleiul de măsline este bogat în acid oleic monoinsaturat. Se crede că acest acid gras are multe efecte benefice și este o alegere sănătoasă pentru gătit.
Uleiul de măsline conține cantități mari de antioxidanți
Uleiul de măsline extravirgin este încărcat cu antioxidanți, dintre care unii au efecte biologice puternice
Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii puternice
Uleiul de măsline conține substanțe nutritive care combate inflamațiile. Acestea includ acidul oleic, precum și antioxidantul oleocanta
Uleiul de măsline poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
Mai multe studii ample demonstrează faptul că persoanele care consumă ulei de măsline prezintă un risc mult mai mic de accident vascular cerebral, al doilea cel mai mare ucigaș din țările dezvoltate.
Uleiul de măsline are proprietăți antibacteriene
Uleiul de măsline extravirgin are proprietăți antibacteriene și sa dovedit a fi deosebit de eficient împotriva Helicobacter pylori, un tip de bacterie care poate provoca ulcere stomacale și cancer de stomac.
Uleiul de măsline poate ajuta la tratarea artritei reumatoide
Uleiul de măsline poate ajuta la reducerea durerilor articulare și a umflăturilor cauzate de artrita reumatoidă. Efectele benefice sunt mult crescute atunci când sunt combinate cu ulei de pește