Chiar acum, aceste temperaturi scazute de afară ne fac să visăm la un loc cald, îndepărtat, cu soare etern de vară și brize calde ale Mării Mediterane, așa că ne îndreptăm spre insula Creta – cel puțin în bucătăria noastră. Astăzi vă propunem un fel de mâncare găsit pe fiecare masă din Creta: salata greceasca, cunoscută și sub numele de Horiatiki Salata.
Deși este ușor de făcut, ceea ce face ca o salată grecească să aibă un gust de parcă ai sta la o masa insorită într-un restaurant în aer liber din Creta sunt ingredientele și, cel mai important, uleiul de măsline Savouidakis.
Pentru a face o salată grecească tradițională, asigurați-vă că aveți roșii coapte, castraveții mai crocanți, brînză Feta din lapte de oaie autentic grecesc și completați cu un ulei de măsline Koroneiki premium din Creta.
De ce veți avea nevoie:
Castravete Fabio, curățat, înjumătățit și tăiat în felii de jumătate de centimetru
Roșiile coapte, tăiate în bucăți mari
Ardei gras verde, feliat
Ceapa, feliată
Feta din lapte de oaie
Măsline grecești
Sare de mare
Oregano
Ulei de măsline extra virgin, Savouidakis din Creta
Într-un castron mare, combinați castraveții, roșiile, ardeiul verde și ceapa și presărați cu sare de mare, apoi așezați o felie generoasă de Feta deasupra. Adăugați câteva măsline, presărați cu un vârf de oregano și turnați peste uleiul de măsline extravirgin.
Pofta mare!